Rezervirajte

Lokacija

Dovoljno blizu Dubrovnika, svjetski poznate destinacije, a opet dovoljno daleko od gužve i buke, Casa Laurea i predivan zatonski krajolik pružaju miran i opušten obiteljski odmor.  

Slikovito mjesto Zaton nalazi se 8 km sjeverozapadno od Dubrovnika. Zatonski zaljev proteže se duž 2 km obale bogate mediteranskom vegetacijom i povijesnom baštinom. Predivnom prirodom i morem te lokalnim restoranima s tradicionalnom trpezom, Zaton privlači brojne izletnike i nautičare. O ljepoti i atraktivnosti Zatona dovoljno govori i činjenica da je u vrijeme Dubrovačke Republike bio nezaobilazna destinacija dubrovačke vlastele za gradnju ljetnikovaca. 

Zaton je u blizini raznih atraktivnih mjesta i plaža, poput plaže Vrtovi sunca u Orašcu (udaljene samo 3 km). Popularna plaža Veliki Žali, smještena odmah ispod magistrale (udaljena 11 km) omiljeno je odredište i  samih Dubrovčana. Plaža Brsečine smjestila se u istoimenom živopisnom primorskom mjestu (udaljena 8 km), dok je poznata pješčana plaža Prapratno blizu Stona (udaljena 44 km) savršen izbor za cjelodnevni posjet Stonu. 

Zaton je također idealna polazišna točka za dnevne izlete. Stari grad u Dubrovniku udaljen je tek 15ak minuta vožnje automobilom. Bilo da želite posjetiti Ston, kušati kamenice, posjetiti solanu i poznate Stonske zidine ili možda posjetiti Cavtat i Konavle te osjetiti duh povijesti i života lokalnih ljudi, vaš odmor bit će bogatiji za jedan predivan doživljaj. 

Zračna luka Dubrovnik udaljena je oko 30 km.